6 personen (invriezen kan ook)
Bladerdeeg/hartige taartdeeg
2 grote bio-eieren
150 ml (slag)room
75 ml crème fraîche
Olijfolie
1 teentje knoflook
½ rode ui, in halve ringen
Handje spinazie
2 gele bietjes, in dunne plakjes
50 g zachte geitenkaas
handvol verse tijm
1 tl honing
2 tl geroosterde pijnboompitten
zout & peper
- Doe de bladerdeeg/hartige taartdeeg in een ingevette bakvorm en warm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook glazig. Bedek de bodem met het uien/knoflookmengsel en voeg hier de spinazieblaadjes aan toe. Leg hier de plakjes biet overheen en strooi de pijnboompitten eroverheen.
- Mix de eieren, room en crème fraîche en giet het mengsel over de groenten. Verdeel hier de geitenkaas en de tijm gelijkmatig overheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de taart in zo’n 35 minuten af tot het midden van de vulling gestold is.
- Serveer de taart met extra tijm, pijnboompitten en wat honing.
Lekker met een salade van winterpostelein!