Skip to main content

6 personen (invriezen kan ook)

Bladerdeeg/hartige taartdeeg                   

2 grote bio-eieren

150 ml (slag)room

 75 ml crème fraîche

Olijfolie                                                 

1 teentje knoflook                                  

½ rode ui, in halve ringen                        

Handje spinazie                                      

2 gele bietjes, in dunne plakjes                 

50 g zachte geitenkaas

handvol verse tijm

1 tl honing

2 tl geroosterde pijnboompitten                

zout & peper

  1. Doe de bladerdeeg/hartige taartdeeg in een ingevette bakvorm en warm de oven voor op 180 graden. 
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook glazig. Bedek de bodem met het uien/knoflookmengsel en voeg hier de spinazieblaadjes aan toe. Leg hier de plakjes biet overheen en strooi de pijnboompitten eroverheen. 
  3. Mix de eieren, room en crème fraîche en giet het mengsel over de groenten. Verdeel hier de geitenkaas en de tijm gelijkmatig overheen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de taart in zo’n 35 minuten af tot het midden van de vulling gestold is. 
  5. Serveer de taart met extra tijm, pijnboompitten en wat honing. 

Lekker met een salade van winterpostelein!