Skip to main content

4 personen

4 stronken witlof                                    

400 ml melk

30 + 50 g boter                                      

100 g geraspte kaas

2 el bloem                                             

1 el mosterd 

4 plakken bio-ham

  1. Haal met een mes de stronk en de kern rondom uit de witlof. 
  2. Verhit de 30 g boter in een pan en bak de witlof. Draai de witlof pas om als de onderkant een kleurtje heeft. Breng op smaak met een beetje zout en peper en laat de witlof in eigen vocht garen.
  3. Leg het bakpapier in een rondje over de witlof en laat zp’n 10 minuten verder garen

Kaassaus

  • Maak een roux door 50 g boter in de pan te smelten. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten garen (blijf roeren!).
  • Voeg de melk al roerend toe en roer tot een gladde massa. Voeg de kaas en de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper

Witlof uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de witlof uit de pan en leg in een ovenschaal. Leg hierop de plakjes ham en schep de kaassaus erover. 
  • Strooi nog wat geraspte kaas erover en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is. Eetsmakelijk!