De Moestuin

Linda Duijndam was de smaakloze groenten uit de supermarkt zat. Dat kon beter. Ze begon de Groenteboerin, een moestuin aan het begin van de weg. Hier verbouwen we biologische groenten boordevol smaak.

De Moestuin

Linda Duijndam was de smaakloze groenten uit de supermarkt zat. Dat kon beter. Ze begon de Groenteboerin, een moestuin aan het begin van de weg. Hier verbouwen we biologische groenten boordevol smaak.

Wie & wat

‘We gebruiken geen pesticiden, chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat compenseren we op allerlei manieren, maar de belangrijkste is vruchtwisseling. Elke vrucht neemt en geeft. Door 6 jaar lang vruchten te wisselen houden we balans in het bodemleven. Ik houd de tuin constant in de gaten, wat er wel of niet werkt. De uitdaging is elke jaar een betere bodem kweken, dat is de kunst van boeren.’ 

Rowena, de Groentenboerin. 

Waar koop je onze groenten

Je vindt onze groenten bij het Kistje Vol Smaak, in De Winkel, de webshop en bij Lekker Nassûh. 

Bekijk alle locaties

Onze verkooppunten

  • Onze eigen Boederijwinkel, Delfgauw
  • Lekker Nassuh, Den Haag
  • Boerderij Landlust, Maasland

Je kunt bij het afrekenen kiezen voor zelf afhalen of thuisbezorgen. Als je eenmaal abonnee bent kun je dit altijd weer wijzigen.

Uit onze moestuin

We kweken elk seizoen mooie Nederlandse groenten, het aanbod wisselt altijd. Dit jaar zijn we trots op onze boontjes, (paarse) boerenkool, snijbiet, knolselderij en prachtige preien. Proef het seizoen

Koop onze groenten

Zorgboerderij

Op de moestuin werken we met vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We bieden hen verbinding met de natuur en een plek om weer plezier te krijgen in werk. Het is stevig aanpoten op de moestuin, maar de beloning is groot. Met groenten uit de moestuin ondersteun je dus de natuur, de mensen en je eigen lichaam.

Hoe wij tuinieren

De groenten van de Groenteboerin zijn het product van een oergezonde bodem, water en zonlicht. De gewassen krijgen alle tijd, aandacht en voeding die ze nodig hebben. We oogsten pas als de groenten rijp zijn, ze hoeven namelijk niet nog opgeslagen en vervoerd te worden. Alle groenten is biologisch, goed voor de natuur én goed voor jou. 

Gewoon van grond tot mond, soms dezelfde dag nog. Proeven? Bestel hier het Kistje Vol Smaak! 

Desembrood van 4 soorten granen

Al het brood is gemaakt met desem, een 100% plantaardig rijsmiddel gemaakt van bloem, meel en water. Het desem van Jan is lekker zacht van smaak en zorgt voor luchtige en malse broden. We werken met verschillende soorten granen waaronder tarwe, spelt en emmertarwe. Brood van emmertarwe is nog zeldzaam in Nederland. Het is een stevig, glutenarm brood met een nootachtige smaak. We bakken ook speciale broden zoals maisbrood, cranberrybrood en de wereldbol. De wereldbol is gebakken met kruiden en smaakt extra goed omdat we voor elke bol 30 cent aan ‘The Hunger Project’ doneren.

Het graan komt van zo dichtbij mogelijk en wordt gemalen bij de biologische Delftse Molen ‘De Vrijheid’. Natuurlijk gebruiken wij geen chemische broodverbeteraars of aroma’s en zijn al onze ingrediënten biologisch.  

Er ligt elke dag vers brood in De Winkel. Speciale wensen? Mail je bestelling naar De Winkel, dan leggen zij het voor je klaar. Je kan ons brood ook bestellen in de webshop, om thuis nog even afbakken.

Mogelijk ook interessant

WEKELIJKS BIOLOGISCHE GROENTE EN FRUIT TOT AAN JE VOORDEUR.

Kistje Vol Smaak!

Meer over het kistje vol smaak
Heerlijk ambachtelijk brood en banket

Ontdek onze bakkerij

Lees meer
Groenten en fruit uit eigen tuin

Bestel nu in de webshop

Bestel nu!
Wat, waarom en hoe

Benieuwd naar wat we nog meer maken?

Hoe maken we dat?