2 personen
2-4 peterseliewortels
Olijfolie
Grof zeezout
Zwarte peper
Verse Rozemarijn
- Verhit de oven voor op 200 graden
- Schil de peterseliwortels en snijd ze in franse frietvorm. Hoe dunner ze zijn, hoe krokanter ze worden.
- Hussel een goede scheut olijfolie, zeezout, peper en fijngehakte rozemarijn door de frietjes.
- Rooster voor 20 minuten, hussel en plaats terug in de oven voor nog zo’n 5-10 minuten totdat de frietjes goudbruin zijn met knapperige uiteinden.
- Serveer met boerenketchup!
Boerenketchup
30 cherry tomaten
1 el gemalen korianderzaad
Zeezout & zwarte peper
Snuf chilivlokken
1 ui
Scheut balsamico azijn
3 teentjes knoflook
Laurierblad
- Verhit de oven op 200 graden
- Was de tomaatjes en plaats ze op een bakpapiertje in een ovenschaal samen met het laurierblad, de ui (in partjes) en de knoflook (hele ongepelde teentjes).
- Plaats in de oven en rooster voor ongeveer 25-30 minuten. Haal de tomaten uit de oven als ze verschrompels en gekarameliseerd zijn.
- Pel de knoflookteentjes
- Haal het laurierblad uit de schaal en gooi de tomaten, ui, knoflook, koriander, chilivlokken en balsamicoazijn in een blender of mix met een staafmixer en mix tot een fijne puree.
- Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat azijn als je dat lekker vindt. Dippen maar!
Je kunt de ketchup een week lang afgesloten in de koelkast bewaren.