De Slagerij

Al het vlees uit onze slagerij is biologisch en zo puur mogelijk. We werken niet met aroma’s maar met echte kruiden en specerijen. Je kan bij ons terecht voor klassiekers zoals entrecôte maar ook voor zeldzame producten zoals lever. 

Wie & wat

Ebe, Marcel, Jean, Roan en onze hulpboeren verwerken het vlees van Hoeve Biesland en dat van boeren uit de omgeving tot 100% biologisch hoogwaardige slagersproducten. We werken met rundvlees, lamsvlees, kippenvlees en varkensvlees. Het rundvlees en een groot deel van het lamsvlees komt van onze eigen boerderij. Kip en varken krijg we van andere biologische boeren.

Waar koop je ons vlees

Producten uit onze slagerij zijn te koop in De Winkel, via de webshop en bij Plus Sabine Zondag. Wil je iets speciaals of een grote bestelling doen? Stuur een mailtje aan [email protected]

100% biologisch

Hoogwaardige slagersproducten zoals lamsrack, rosbief, rollades en staartstuk zijn het middelpunt van de lekkere diners. De slagers zorgen met hun team voor de beste stukjes biologisch vlees, van onze eigen biologische boerderij of van bevriende boeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bestellen kan via onze webshop.

Koop ons vlees

Diersoorten

Al het vlees uit onze slagerij is 100% biologisch. We werken met rundvlees, lamsvlees, kippenvlees en varkensvlees. De runderen en lammeren komen van onze eigen boerderij. De kippen en het varkensvlees van biologische boerderijen uit de streek.

Diersoorten

Al het vlees uit onze slagerij is 100% biologisch. We werken met rundvlees, lamsvlees, kippenvlees en varkensvlees. De runderen en lammeren komen van onze eigen boerderij. De kippen en het varkensvlees van biologische boerderijen uit de streek.

Rundvlees

Het rundvlees komt van eigen boerderij, van onze volbloed Fleckvieh-koeien of de Blonde D’Aquitaine kruisingen. Fleckvieh-vlees staat bekend om de goede kwaliteit en mooie marmering, een klein laagje vet tussen het spierweefsel wat wegsmelt bij de bereiding. Blonde D’Aquitaine vlees behoort ook tot het beste rundvlees verkrijgbaar. Bij het versnijden levert het ook de meeste ‘edele’ stukken op, zoals diamanthaas en biefstuk. Onze koeien eten voornamelijk (kruidenrijk) gras, aangevuld met bijvoorbeeld tarwe, gerst en maïs. We zijn erg trots op ons rundvlees, maar proef het vooral zelf!

Kippenvlees

Onze kip komt van De Polderhoenderhof, een biologische kippenboerderij in de Flevopolder. De Polderhoenkip is van een sterk ras dat zonder antibiotica gezond blijft. De kippen worden ongeveer elf weken oud en wegen dan zo’n 2.5 tot 3 kilo. Dat is bijna twee keer zo lang als een reguliere kip!

Lamsvlees

We houden bonte schapen, die staan niet op de boerderij maar in het grasland. Met hun dikke jas kunnen ze rustig het hele jaar buiten blijven staan. Ze eten enkel gras en kruiden uit het weiland, zoals de natuur het bedoeld heeft. Dat proef je terug in ons lamsvlees. Het is mals en verfijnd van smaak, van worstje tot lamsrack.

Varkensvlees

Het varkensvlees waar we mee werken komt van verschillende Nederlandse biologische boerderijen. In onze slagerij wordt het verwerkt tot heerlijk vlees dat je het hele jaar door in onze webshop kunt kopen.

Wet Aged Vlees

De slagers verdelen het vlees in grote stukken, daarna mag het rijpen. Tijdens het rijpen wordt het vlees malser en krijgt het meer smaak dan vers vlees. Wij gebruik de wet-aging techniek, waarbij we de stukken vlees vacuüm verpakken en laten rusten. Na twee tot vier weken, afhankelijk van het stuk vlees, is het klaar om geportioneerd te worden. Rob en zijn slagers versnijden het tot allerlei stukken vlees. Van de delen die minder mooi of mals zijn maken we gehakt. Dat vlees zit nog bomvol smaak, waardoor we het mooi kunnen verwerken tot bijvoorbeeld saucijzenbroodjes, bitterballen en rookworst. De eindproducten vriezen we in of leveren we gelijk aan onze klanten. Op deze manier gebruik je zoveel mogelijk van het vlees, met weinig restafval en een volle smaak.  

Biologisch vlees

De slagersproducten van Hoeve Biesland zijn biologisch, dat betekent dat we rekening houden met de natuur en dierenwelzijn. Daarnaast eten de dieren alleen biologisch voedsel, zodat ze geen pesticiden binnenkrijgen. Antibiotica wordt alleen gebruikt wanneer het strikt noodzakelijk is, om een dierenleven te redden bijvoorbeeld. Dat betekent dat we met gezonde dieren werken, wat gezond en smakelijk vlees oplevert. 

Vleeswaren

Onze slagers maken heerlijke vleeswaren, nu ook voor thuis. We bereiden ze in eigen slagerij, met zo min mogelijk toevoegingen. Een beetje kruiden en specerijen zijn genoeg omdat onze vleeswaren al vol smaken van zichzelf. We verkopen onder andere rundersalami, gerookte ribeye, pastrami en grillworst. Kom naar De Winkel of kijk in de webshop voor het dagelijks verse aanbod.  

Mogelijk ook interessant

Groenten en fruit uit eigen tuin

De moestuin

Lees meer
Vlees uit eigen slagerij

Bestel nu in de webshop

Bestel nu!
Wat, waarom en hoe

Benieuwd naar wat we nog meer maken?

Hoe maken we dat?
Heerlijk ambachtelijk brood en banket

Ontdek onze bakkerij

Lees meer