Van onze boerderij komen alleen maar biologische producten, dat is goed voor de natuur en goed voor jou. Ontdek hieronder hoe wij de verschillende producten kweken, maken en bereiden.
Hoe, vraag je?
De moestuin
De Groenteboerin bestiert de moestuin. Samen met vrijwilligers en hulpboeren transformeerden ze een stuk weiland tot vruchtbare akkers. We verbouwen elk seizoen andere biologische gewassen, het zal je verbazen hoeveel er geteeld kan worden in de Nederlandse grond. We oogsten courgettes, snijbiet, boerenkool, tomaten, prei, uien en nog veel meer.
De bakkerij
Dagelijks vers desembrood uit onze bakkerij! Jan van Bronswijk is de grondlegger van de bakkerij. De afgelopen dertig jaar heeft Jan zijn recepten geperfectioneerd, onze bakkers en hulpboeren zorgen ervoor dat ze elke dag perfect worden uitgevoerd.
De slagerij
Martin, Rob en hun vakkundige team verwerken het vlees van Hoeve Biesland en dat van boeren uit de omgeving tot hoogwaardige slagersproducten. We werken met rundvlees, lamsvlees, kippenvlees en varkensvlees.
Het zuivellokaal
Op Hoeve Biesland leven zo’n 160 melkkoeien van het ras Fleckvieh. Onze dieren worden gehouden volgens de normen van het Biologisch Keurmerk, de standaard voor de biologische landbouw. Onze dieren leven in kuddes en hebben veel ruimte. In de koude en natte maanden staan de dieren in onze ruime overdekte ‘koeientuin’, de rest van het jaar grazen ze in de Bieslandse polder en omliggende natuurgebieden. Het voer bestaat uit graansoorten en (gekuild) hooi van ons eigen land.