Sticky bloemkool met rijst | voor 4 personen
1 flinke bloemkool
3 tenen knoflook
120 g bloem
2-4 el zonnebloemolie
4 tot 5 bosuitjes
6 el sweet chilisaus
4 el bruine basterdsuiker
1 el sesamzaad
1 tl knoflookpoeder
1 komkommer
zout en peper
2 cm gember
300 gr zilvervliesrijst
6 el sojasaus
3 tenen knoflook
120 g bloem
2-4 el zonnebloemolie
4 tot 5 bosuitjes
6 el sweet chilisaus
4 el bruine basterdsuiker
1 el sesamzaad
1 tl knoflookpoeder
1 komkommer
zout en peper
2 cm gember
300 gr zilvervliesrijst
6 el sojasaus
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht)
- Snijd de bloemkool in roosjes. Klop met een garde 230 milliliter water in een ruime kom met bloem, sesamzaad, zout en peper in een grote kom door elkaar tot een glad beslag. Doe 1 theelepel knoflookpoeder door het beslag.
- Voeg de bloemkoolroosjes aan het beslag en schep ze om tot ze volledig bedekt zijn met het beslag. Neem ze met een schuimspaan uit het beslag, laat ze uitlekken en verdeel ze, met wat tussenruimte, over de bakplaten. Bak de bloemkool in 20 minuten knapperig.
- Hak de gember fijn. Meng de sojasaus, bruine basterdsuiker, knoflook, sweet chilisaus en gember door elkaar.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Hak de bosuitjes in ringen. Hak de komkommer in stukjes.
- Verhit 2-3 eetlepels (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan, voeg de gebakken bloemkool en saus toe en kook de saus samen met de bloemkool in tot hij dik wordt en de bloemkool kleeft (2-3 minuten).
- Haal de bloemkool uit de pan, verdeel over de borden en geef er rijst en stukjes komkommer erbij en bestrooi met bosui en wat extra sesamzaadjes.