Skip to main content

Japanse Ramen met paddenstoelen, paksoi en noedels | voor 4 personen

150 gram ramennoedels
2 cm verse gember
2 of 3 eieren
1 liter groentebouilon
2 kroppen baby paksoi
3 eetlepels miso pasta
250 gram paddenstoelen
1 eetlepel sojasaus
3 stengels bosui
2 theelepels sambal
2 tenen knoflook
sesamzaadjes
100 gram shiitakes (optioneel)

Wat ga je doen?

  1. Snijd de bosui in ringen en leg het groene gedeelte apart. Hak de knoflook en gember fijn. Maak de paddenstoelen en shiitakes schoon en snijd deze in plakjes.Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de paddestoelen en shiitakes op middelhoog vuur in 10 minuten gaar.
  2. Kook ondertussen de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart. Kook in een ander pannetje de eieren.
  3. Zet de groentebouillon klaar. Verhit een soeppan met olijfolie en bak de gember, knoflook en het witte gedeelte van de bosui een minuutje aan. Voeg de sambal toe en bak een half minuutje mee. Voeg vervolgens een scheutje bouillon en de miso pasta toe aan de pan en meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg de rest van de bouillon toe, breng rustig aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten de paddenstoelen toe. Kook de laatste 2 minuten de stengels paksoi mee.
  4. Schep de miso soep in de kommen en voeg de gekookte noedels hier aan toe. Pel de eieren, snijd doormidden en voeg ook deze toe aan de soep. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en sesamzaadjes. Geniet!