De Bakkerij

Dagelijks vers desembrood uit onze bakkerij! Jan van Bronswijk is de grondlegger van de bakkerij. De afgelopen dertig jaar heeft Jan zijn recepten geperfectioneerd, onze bakkers en hulpboeren zorgen ervoor dat ze elke dag perfect worden uitgevoerd.

Wie & wat

Bakkers Ernst en Mario werken elke dag samen met Sandy Duijndam en hun team hulpboeren. Met biologische granen, gemalen bij de Delftse molen ‘de Vrijheid’, bakken ze het lekkerste brood en banket. Al het brood is gemaakt met desem, een 100% plantaardig rijsmiddel gemaakt van bloem, meel en water. Het desem van Jan is lekker zacht van smaak en zorgt voor luchtige en malse broden.

Waar koop je ons brood

Je kan het brood uit onze bakkerij kopen in De Winkel, bestellen in de webshop of bij je Kistje Vol Smaak laten leveren. 

Bekijk alle locaties

Onze verkooppunten

  • Onze eigen Boederijwinkel, Delfgauw
  • Ekoplaza, Delft
  • Be-Leaf, ‘s Gravenzande
  • Rechtstreex Rotterdam en Den Haag
  • Boerenburen, Zevenhuizen
  • Boerderij Landlust, Maasland

Je kunt bij het afrekenen kiezen voor zelf afhalen of thuisbezorgen. Als je eenmaal abonnee bent kun je dit altijd weer wijzigen.

Van onze bakkerij

Dagelijks vers brood en een groot assortiment kleine- en grote broden die je thuis kan afbakken. 

Koop ons brood

Wat wij bakken

Jan van Bronswijk is de grondlegger van de bakkerij. De afgelopen dertig jaar heeft Jan zijn recepten geperfectioneerd, onze bakkers en hulpboeren zorgen ervoor dat ze elke dag perfect worden uitgevoerd. 

Dat resulteert in bijzondere producten zoals ons draaistokbrood, wat wel 72 uur rijst voordat we het in een gloeiend hete oven bakken. Of de gezonde mueslikoekjes, die onder de 110 graden worden gebakken zodat er geen arcylamidevorming ontstaat. Dagelijks verse eierkoeken bereid met rauwe melk van onze eigen koeien. Knisperende saucijzenbroodjes, in nauwe samenwerking met de slagers. Rozijnenbollen met een snufje kaneel. Moeten we doorgaan? 

Desembrood van 4 soorten granen

Al het brood is gemaakt met desem, een 100% plantaardig rijsmiddel gemaakt van bloem, meel en water. Het desem van Jan is lekker zacht van smaak en zorgt voor luchtige en malse broden. We werken met verschillende soorten granen waaronder tarwe, spelt en emmertarwe. Brood van emmertarwe is nog zeldzaam in Nederland. Het is een stevig, glutenarm brood met een nootachtige smaak. We bakken ook speciale broden zoals maisbrood, cranberrybrood en de wereldbol. De wereldbol is gebakken met kruiden en smaakt extra goed omdat we voor elke bol 30 cent aan ‘The Hunger Project’ doneren.

Het graan komt van zo dichtbij mogelijk en wordt gemalen bij de biologische Delftse Molen ‘De Vrijheid’. Natuurlijk gebruiken wij geen chemische broodverbeteraars of aroma’s en zijn al onze ingrediënten biologisch.  

Er ligt elke dag vers brood in De Winkel. Speciale wensen? Mail je bestelling naar De Winkel, dan leggen zij het voor je klaar. Je kan ons brood ook bestellen in de webshop, om thuis nog even afbakken.

Mogelijk ook interessant

Wat, waarom en hoe

Benieuwd naar wat we nog meer maken?

Hoe maken we dat?
Heerlijk ambachtelijk brood en banket

Bestel nu in de webshop

Bestel nu!
Groenten en fruit uit eigen tuin

De moestuin

Lees meer
Romige, volle rauwe melk

Ontdek ons zuivellokaal

Lees meer