Skip to main content

4 personen

1 kilo biologische stoofblokjes                   

1 el bloem

½ koolraap                                            

2 uien                                                   

1 winterpeen                                         

3 kruidnagels

2 laurierblaadjes

2 handjes kruidnoten

Tomatenpuree                                        

200 ml rode wijn                                    

Zout & peper

200 ml runderbouillon                             

Roomboter

Olijfolie

  1. Breng de stoofblokjes op smaak met peper en zout. Bestrooi het vlees rondom met bloem.
  2. Verhit een flink klont roomboter en een scheutje olijfolie in een stoofpan en laat de pan goed heet worden. Voeg het vlees toe en braad het rondom aan totdat het goudbruin is. Doe dit kort en snel. Haal het vlees uit de pan en leg apart.
  3. Snijd de uien in halve ringen en de wortel en de knolselderij in blokjes. 
  4. Voeg een extra scheutje olie toe aan de pan en bak de groentes rondom aan.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  6. Doe nu het vlees terug in de pan. Voeg de runderbouillon, de rode wijn, de laurier en de kruidnagel toe.
  7. Laat het stoofvlees ongeveer 2 á 2,5 uur zachtjes stoven op een laag pitje.
  8. Voeg dan de kruidnoten toe, roer even om en laat het nogmaals een half uurtje stoven.
  9. Breng het stoofvlees verder op smaak met peper en zout.
  10. Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of aardappels uit de oven.