Skip to main content

4 personen

2 zoete aardappels                                  

1 ui                                                     

2 tl kaneel                                             

1 tl komijnpoeder                                   

1 tl paprikapoeder                                  

2 rode paprika

1 gele paprika

1 rode peper

1 blik cannellini bonen (400 g)

1 blik gepelde tomaten (400 g)

Bosje koriander

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Pel en snijd de zoete aardappel in blokjes. Doe op een bakplaat en hussel even om met olijfolie. Strooi er dan van elk kruid wat overheen: kaneel, paprikapoeder en komijn. Zorg dat elk blokje een laagje van de kruiden heeft. 
  3. Rooster in de oven voor 35/40 minuten
  4. Pel en snijd de ui. Pluk wat blaadjes van de koriander en snijd de steeltjes fijn. Snijd de peper in ringetjes en snijd de paprika’s doormidden en in reepjes. 
  5. Verhit 1 el olie in een grote pan. Voeg de ui, koriandersteeltjes, peper en paprika toe, samen met de theelepels kruiden. 
  6. Bak zo’n 15 minuten en roer regelmatig. 
  7. Voeg de cannellini bonen toe (inclusief vocht) en de gepelde tomaten toe. Roer en voeg zo nodig wat water toe om het vloeibaarder te maken. Laat 30 minuten op laag vuur koken. 
  8. Roer de zoete aardappelblokjes samen met de korianderblaadjes door de chili. Breng op smaak en serveer. Lekker met limoen, guacamole en rijst!