Skip to main content

4 personen

Pasta (Tagliatelle of Penne)                                  

150 g kastanje champignons                                

50 g Parmezaanse kaas + wat extra                      

2 dooiers van bio eieren

100 g crème fraîche

1 teen knoflook                                                  

6 sprietjes bieslook

3 takjes peterselie

80 g gekookte bio ham

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd intussen de champignons in plakjes en pel en hak de knoflook. Bak de kastanje champignons samen met de knoflook tot ze zacht zijn (zo’n 5 minuten). 
  3. Rasp de Parmezaanse kaas in een kom, voeg hier fijngehakte peterselie en bieslook aan toe. Klopt hier de eierdooiers en de crème fraîche doorheen. Breng op smaak met wat zwarte peper. 
  4. Voeg hier vervolgens de gebakken champignons en wat afgescheurde stukjes (als je plakjes hebt) of blokjes ham aan toe. 
  5. Haal 1 mok kookvocht uit de pan met pasta en giet dan de pasta af. Zet het vuur uit en meng in dezelfde pan de pasta met het crème fraîche-mengsel. Gebruik het kookvocht als je het geheel wat smeuiiger en losser wil maken. Serveer de pasta met wat extra Parmezaanse kaas erover heen. Eetsmakelijk!