Skip to main content

Spaghettipompoen Carbonara uit de oven

voor 4 personen

Heb je een kistje voor 2 personen? Dan heb je een wat kleinere pompoen. Behalve de pompoen, kun je de hoeveelheden van de overige ingrediënten halveren.

1 spaghettipompoen
4 eieren
200 g overjarige kaas
knoflook
8 takjes tijm
2 kleine witte uien
300 g gerookte spekjes (of vega variant)
veel zwarte peper
200 ml slagroom zout

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de spaghettipompoen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Leg in een ovenschaal met de snijkanten naar beneden en rooster in 40 minuten bruin en gaar.
  3. Begin een kwartier voor de baktijd om is met de saus; snipper de knoflook en de ui, rasp de kaas en rits de blaadjes van de tijm.
  4. Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit in 3 minuten glazig. Blus af met de slagroom en voeg de tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat twee minuten inkoken en zet ‘t vuur uit.
  5. Haal de pompoenen uit de oven en draai ze om. Haal het vruchtvlees los met een vork, zodat er spaghettislierten ontstaan.
  6. Roer de eieren en de kaas door de slagroomsaus en verdeel de saus in de pompoenhelften. Roer door de pompoenslierten heen en zet nog 5 minuten in de oven om te gratineren.
  7. Maak eventueel af met extra tijm.