Spaghettipompoen Carbonara uit de oven

voor 4 personen
Heb je een kistje voor 2 personen? Dan heb je een wat kleinere pompoen. Behalve de pompoen, kun je de hoeveelheden van de overige ingrediënten halveren.
1 spaghettipompoen
4 eieren
200 g overjarige kaas
knoflook
8 takjes tijm
2 kleine witte uien
300 g gerookte spekjes (of vega variant)
veel zwarte peper
200 ml slagroom zout
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de spaghettipompoen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Leg in een ovenschaal met de snijkanten naar beneden en rooster in 40 minuten bruin en gaar.
- Begin een kwartier voor de baktijd om is met de saus; snipper de knoflook en de ui, rasp de kaas en rits de blaadjes van de tijm.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit in 3 minuten glazig. Blus af met de slagroom en voeg de tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat twee minuten inkoken en zet ‘t vuur uit.
- Haal de pompoenen uit de oven en draai ze om. Haal het vruchtvlees los met een vork, zodat er spaghettislierten ontstaan.
- Roer de eieren en de kaas door de slagroomsaus en verdeel de saus in de pompoenhelften. Roer door de pompoenslierten heen en zet nog 5 minuten in de oven om te gratineren.
- Maak eventueel af met extra tijm.