Skip to main content

Oosters Nieuw Zeelands noedelgerecht met salade

voor 4 personen

200 gram Nieuw Zeelandse spinazie
200 gram udon noedels
800 gram Chinese kool
1 bosui
2 el koriander
1 limoen
200 gram tofu
1 komkommer
200 gram peen
1 rode peper
Wat laos en gember
2 el sojasaus
1 el suiker
1 teen knoflook

Wat ga je doen?

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels in 12 à 14 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
  2. Maak de salade. Schil de komkommer en peen. Snij in de lengte in vieren en dan in hele dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe alles samen in een schaal. Snij een deel van de koriander fijn en voeg toe. Snij het overige deel wat grover en bewaar voor garnering.
  3. Knijp de limoen uit in een klein pannetje en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en zet uit. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de sojasaus toe. Meng de dressing door de salade, hij mag nog warm zijn.
  4.  Snij de tofu in stukjes en bak knapperig in een pan met een scheutje olie.
  5. Verwarm olie in een wok. Snij de Chinese kool in reepjes. Snij de knoflook fijn. Bak kort aan. Voeg de Chinese kool en het bakje met laos en gember toe en bak rustig verder tot het wit van de kool beetgaar is.
  6. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg op het laatst bij de Chinese kool en laat slinken.
  7. Roer de noedels door de groenten samen met de tofu stukjes. Breng op smaak met de dressing van de rauwkost. Serveer de salade erbij en garneer met de achtergehouden koriander.