Skip to main content

Spitskoolsalade met twist van Brabantse appel

voor 4 personen

2 appels
1 rode ui
375 gr spitskool
5 el mangochutney
75 gr sla melange
25 gr rozijnen
200 gr snijbonen
6 el appelazijn
100 gr julienne wortel
80 ml water
200 gr quinoa
Peper en zout

Wat ga je doen?

  1. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes. Doe het in een grote schaal, snijd de appels in dunne reepjes en meng samen met de julienne wortel door de spitskool.
  2. Haal de schil van de rode ui en hak zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje de mangochutney, appelazijn, fijngesneden rode ui en 80 mililiter water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de spitskool en laat 15 minuten staan.
  3. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de snijbonen zonder deksel, in 3-6 minuten gaar. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken. Laat ze goed uitlekken en meng ze door de spitskool.
  4. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet de quinoa af, laat goed uitlekken en meng door de spitskool. Schep de veldsla er door. Serveer de salade in een mooie schaal en garneer met de rozijnen.