Skip to main content

Raapstelenstamppot met rode ui & paprika

1 kg aardappelen
175 ml melk
1 rode paprika
2 klonten boter
2 bosjes raapstelen
2 rode uien
peper & zout
200 g jong belegen kaas of pecorino

Wat ga je doen?

  1. Schil de aardappels en kook ze met wat zout in een bodem water gaar.
  2. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de worteltjes van de raapstelen, verwijder lelijk blad en was ze. Zwiep het meeste water eruit en hak ze grof.
  3. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  4. Schil de rode uien en snijd hem in dunne ringen.
  5. Verwarm 1 klont boter in de koekenpan en bak de uienringen zacht. Voeg de paprikablokjes toe en bak die een paar minuten mee.
  6. Druk de aardappels door de pureeknijper of stamp ze fijn. Meng de aardappelpuree met hete melk en ’n klont boter en breng op smaak met peper & zout.
  7. Roer de raapstelen (of postelein) en kaas door de hete puree en laat heel even doorwarmen. Garneer met de ui, paprika en de kaas. Smakelijk!