4 personen
200 gr quinoa
Handje peterselie
2 st. venkel
30 gr pistachenoten
500 gr wortelen
1 tl komijn
2 uien
1 tl chilipoeder
2 teentjes knoflook
Sap van een halve sinaasappel
Peper en zout
Olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de venkel en snijd deze in repen. Verwijder het hart van de venkel, deze is vrij hard en niet zo lekker.
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukken.
- Pel de uien en snijd ze in parten. Verdeel alle groente over een ovenschaal.
- Hak de knoflook fijn. Meng dit met 4 el olijfolie, het sap van een halve sinaasappel en de specerijen. Breng de dressing op smaak met wat zout.
- Giet de driekwart van de dressing over de groente en hussel het door elkaar. Rooster de groente in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Kook in de tussentijd de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en breng het op smaak met de rest van de dressing en wat extra peper en zout.
- Verdeel de geroosterde venkel en wortel over de quinoa.
- Hak de pistachenootjes en de peterselie grof en verdeel dit over de geroosterde groente. Eetsmakelijk!