Skip to main content

8 personen

1 kg knolselderij                                     

400 g champigons

30 g pijnboompitten

7 el olijfolie                                            

20 g rucola 

Groentebouillon blokjes                                     

1 liter water                                           

125 ml verse slagroom 

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
  3. Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. 
  4. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons.