Skip to main content

Plaattaart met roquefort, peer en witlof | voor 4 personen

1 rol bladerdeeg
1 stronk witlof (de blaadjes in stukjes)
2 peren
1 bakje tuinkers (van het bed geknipt)
1 el citroensap
150 g roquefort
zwarte peper

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180 C / hetelucht: 160 C). Rol het deeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen ca. 1 cm om naar binnen, zodat er rondom een dikkere rand ontstaat. Druk de deegranden goed aan met een vork. Prik het deeg in het midden om de 2 cm in met een vork.
  2. Bak het deeg in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de peren in flinterdunne plakjes en verdeel ze over het deeg. Bedruip de peren met het citroensap. Verbrokkel er de roquefort over. Bestrooi met zwarte peper, de tuinkers en de witlof. Snijd de taart in stukken en serveer op een plank.