Skip to main content

Oosterse kroonprins-pompoensoep

Voor 4 personen

1,5 kg Crown Prince pompoen
1 tl Sriracha saus
2 stengels selder
200 ml kokosmelk
2 dikke wortels
1 l fond/boullion
1 ui
1 tl rode curry pasta
1 teentje knoflook
1 tl gemberpoeder

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en doe ze in een ovenschaal. Rooster de pompoen 20 minuutjes.
  2. Doe in een grote pan de gesneden ui, knoflook, selder en wortel. Fruit aan tot de ui glazig is. Voeg de specerijen (rode currypasta, gember, sriracha saus) erbij en laat 2 minuten mee bakken.
  3. Voeg de pompoen toe samen met de bouillon en laat 20 min koken.
  4. Mix de soep en doe de kokosmelk erbij.
  5. Werk af met wat koriander of geroosterde kokosschilfers.