Skip to main content

4-6 personen

Olijfolie

1 medium prei in ringetjes

1 tl komijnpoeder

1 tl gemberpoeder

1 tl kaneel

2 wortels in blokjes

2 pastinaken in blokjes

1 medium aubergine in blokjes

250 g aardappels in blokjes

4 knoflookteentjes, fijngesneden

500 g kikkererwten

75 g groene olijven

75 g gedroogde abrikozen

1 liter water

1 klein plukje saffraan

zout

  1. Gebruik een goede pan met dikke bodem. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak hier in de prei, komijn, gember en kaneel al roerend. 
  2. Voeg de wortels, pastinaak, aubergine en aardappel samen met de knoflook, kikkererwten, olijven en abrikozen toe. Voeg hier het water, de saffraan en het zout aan toe, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur dan terug en plaats een deksel op de pan. Laat 35-45 lang pruttelen tot de groente zacht is. 
  3. Top naar wens af met verse koriander. 
  4. Dit gerecht is heerlijk met volkoren couscous!