Skip to main content

4 personen

6 bietjes (rood/geel/chioggia)

2 bloedsinaasappels

70 g zachte geitenkaas

2 teentjes knoflook

takje rozemarijn

peper en zout

olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. 
  3. Leg de bietjes in de ovenschaal en giet er wat olijfolie overheen.
  4. Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.
  5. Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.
  6. Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.
  7. Haal de bietjes uit de oven.
  8. Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.
  9. Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.
  10. Serveer de bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.