2 personen
Ook lekker als lunch!
1 portie rijstnoedels
1 grote koolrabi
paar handen verse koriander
1/2 rode peper
handje pinda’s
een pittige Aziatische saus zoals Sriracha (optioneel)
1/2 avocado in blokjes
Voor de dressing:
sap en rasp van 1 limoen
1,5 el sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 teen knoflook geperst
1 theelepel verse gember, geraspt
- Kook de rijstnoedels. Spoel ze af met koud water en laat ze verder afkoelen.
- Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
- Schil de koolrabi. Sommige zachte stukjes schil kan je laten zitten. Spiralize of snijd de koolrabi in hele dunne stengeltjes (alsof het noedels zijn).
- Meng de koolrabistengels in een kom met de dressing en laat dit even marineren voor een kwartier.
- Mix vervolgens de rijstnoedels, avocado, peper & koriander met de koolrabi. Serveer met de pinda’s & pittige saus.