Skip to main content

2 personen

Ook lekker als lunch!

1 portie rijstnoedels                     

1 grote koolrabi                          

paar handen verse koriander         

1/2 rode peper                           

handje pinda’s                            

een pittige Aziatische saus zoals Sriracha (optioneel)

1/2 avocado in blokjes                 

Voor de dressing: 

sap en rasp van 1 limoen  

1,5 el sojasaus

1 eetlepel rijstazijn

1 teen knoflook geperst

1 theelepel verse gember, geraspt

  1. Kook de rijstnoedels. Spoel ze af met koud water en laat ze verder afkoelen.
  2. Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  3. Schil de koolrabi. Sommige zachte stukjes schil kan je laten zitten. Spiralize of snijd de koolrabi in hele dunne stengeltjes (alsof het noedels zijn).
  4. Meng de koolrabistengels in een kom met de dressing en laat dit even marineren voor een kwartier.
  5. Mix vervolgens de rijstnoedels, avocado, peper & koriander met de koolrabi. Serveer met de pinda’s & pittige saus.