Skip to main content

Voor 4 taco’s

Halve bloemkool, in roosjes gesneden

4 taco’s 

3 el olijfolie                               

2 bosuitjes, in ringen 

2 tomaten in partjes gesneden

1 kwart rode kool in hele dunne reepjes

4 stengeltjes koriander, fijn gehakt 

4 radijsjes in dunne plakjes 

1,5 tl komijn                              

1 tl chili poeder                           

1 tl kerriepoeder                         

1 teentje knoflook, geperst     

Voor de dressing     

3 el crème fraîche                       

sap van een halve limoen

1 el mayonaise                           

zout & peper 

  1. Verhit de oven tot 200 graden. 
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Kruid ondertussen de bloemkoolroosjes, dit gaat het makkelijkste door ze in een schaal te doen samen met de olijfolie en alle kruiden (komijn, chili, kerrie en knoflook) en dan even goed door elkaar mixen.
  3. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster ze in zo’n 30 minuten gaar. Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je alvast de dressing. Mix de ingrediënten door elkaar en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  4. Haal de roosjes na een half uur uit de oven en plaats direct de taco’s in de warme oven om deze kort op te warmen (zie verpakking).
  5. Beleg vervolgens de taco met alle overige ingrediënten en top af met de limoendressing en koriander.