4 personen
4 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1/2 bosje verse tijm
olijfolie
1 citroen
1 grote bloemkool
4 tl sherry/witte wijn
1 blik (400 g) gepelde tomaten
40 gram amandelschaafsel
1/2 bosje peterselie
extra Virginie olijfolie
- Warm de oven voor op 180 graden
- Pel de knoflook en hak fijn met de paprikapoeder en de blaadjes van een half bosje tijm tot zich een pasta vormt. Doe er dan twee el olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de citroen en zet apart.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd een stukje van de onderkant eraf zodat je de kool recht neer kunt zetten
- Smeer de bloemkool helemaal in met de paprika-knoflookpasta en plaats de bloemkool in een ovenschaal. Giet de sherry/witte wijn en het citroensap eroverheen.
- Pak de bloemkool in met aluminiumfolie en laat 1 uur en 20 minuten garen in de oven. Haal na een uur de folie weg
- Haal de bloemkool uit de oven en giet de gepelde tomaten om de bloemkool in de ovenschaal. Verdeel de citroenrasp hierover en de overgebleven blaadjes tijm. Laat nog 10 minuten in de oven garen.
- Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een pan op middelhoog vuur.
- Top het bleomkoolgerecht af met amandelschaafsel en fijn gehakte platte peterselie. Serveer met rijst of een lekkere groene salade.