Skip to main content

4 personen

500 g wortelen

2 el olijfolie

1/4 tl korianderpoeder

1/4 tl komijnpoeder

60 ml tahin

60 ml water

2 el olijfolie

2 el citroensap

2 teentjes knoflook

zout & peper

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak de wortelen schoon en halveer ze
  3. Meng in een kom de kruiden en 2 el olijfolie. Voeg hier de wortelen bij en meng goed
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen over de bakplaat
  5. Rooster de wortelen 15-20 minuten
  6. Maak ondertussen de tahin-citroendressing. Pers daarvoor een knoflookteentje uit in een kom en voeg de tahin, het water, 2 el olijfolie, citroensap en peper en zout toe. Roer goed
  7. Laat de wortelen een beetje afkoelen en giet dan de dressing eroverheen. Eetsmakelijk!