Skip to main content

2 personen

2 portobello’s                                         

1 el truffelolie/truffelpesto

3 el olijfolie                                            

50 g Parmezaanse kaas

150 g risottorijst                                    

1 koolrabi (in blokjes)

1 sjalot (gesnipperd                                

Verse bieslook    

1 tl gedroogde Italiaanse kruiden               

500 gram kruidenbouillon

25 g pijnboompitten

  1. Snijd de steeltjes van de portobello‘s fijn en bak in een pan met dikke bodem samen met de sjalot snippers in 1 el olie. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels rondom glanzen. 
  2. Voeg de kruiden, koolrabiblokjes en helft van bouillon toe. Roer tot het vocht is opgenomen. Voeg telkens een scheut bouillon toe en tot de korrels het vocht opgenomen hebben en de risotto smeuïg is, na zo’n 20-25 min. 
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Laat op een bord afkoelen. 
  4. Bestrijk de portobello’s met 2 el olie en rooster in een hete koekenpan in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  5. Roer de truffelolie met de helft van de kaas en pijnboompitten door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. 
  6. Dien de Portobello’s op en bestrooi met wat zout en peper en een bergje risotto. Meng de bieslook met de rest van de kaas en pijnboompitten en strooi over het gerecht. Mmmmmm!