Lekker als borrelhap of bijgerecht
4 portobello’s
100 g zachte geitenkaas
50 g (ontbijt)spek (fijngesneden)
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 takjes tijm
1 rode ui (fijn gesnipperd)
4 blaadjes verse salie (gehakt)
- Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje.
- Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
- Voeg spek, gehakte portobellostelen, knoflook, tijmblaadjes en salie toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng brokjes geitenkaas kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal.
- Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin. Eetsmakelijk!