Skip to main content

Lekker als borrelhap of bijgerecht

4 portobello’s                                         

100 g zachte geitenkaas

50 g (ontbijt)spek (fijngesneden)               

2 el olijfolie                                            

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

2 takjes  tijm

1 rode ui (fijn gesnipperd)                        

4 blaadjes verse salie (gehakt)   

   

  1. Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje. 
  2. Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  3. Voeg spek, gehakte portobellostelen, knoflook, tijmblaadjes en salie toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng brokjes geitenkaas kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal. 
  5. Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin. Eetsmakelijk!