4 personen
6 bietjes (rood/geel/chioggia)
2 bloedsinaasappels
70 g zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook
takje rozemarijn
peper en zout
olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes.
- Leg de bietjes in de ovenschaal en giet er wat olijfolie overheen.
- Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.
- Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.
- Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.
- Haal de bietjes uit de oven.
- Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.
- Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.
- Serveer de bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.