4-6 porties
Advies: bereid ’s avonds voor, dan heb je ’s ochtends meer tijd voor andere dingen!
1 banaan, geschild en geprakt
160 g havermout
475 ml (plantaardige) melk
snuf kaneel
75 g verse blauwe bessen
1 middelgrote appel in dunne plakjes
- Doe de banaan, havermout, melk en kaneel de avond van tevoren in een grote bak die je luchtdicht kunt afsluiten. Meng alles goed en zet de bak in de koelkast.
- Verwarm ’s ochtends – voor je onder de douche springt – de oven voor tot 180 °C. Meng de bessen door het havermoutmengsel, verdeel het over een ovenschaal en leg de appelschijfjes erbovenop.
- Bak het geheel 30 minuten in de oven, of tot het oppervlak licht goudbruin is. De taart smaakt het lekkerst als-ie vers uit de oven komt, maar je kunt de restjes maximaal 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast bewaren.