Gevulde puntpaprika met orzo | voor 4 personen
4 grote puntpaprika’s
16 pitloze zwarte olijven
400 g orzo/riso
3 takjes munt
12-16 kerstomaatjes
5 takjes dille
100 g feta
1 courgette
2 el couscous specerijenmix (dit kan Ras El Hanout zijn)
16 pitloze zwarte olijven
400 g orzo/riso
3 takjes munt
12-16 kerstomaatjes
5 takjes dille
100 g feta
1 courgette
2 el couscous specerijenmix (dit kan Ras El Hanout zijn)
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Was de puntpaprika’s. Halveer ze over de lengte en snijd de zaadlijsten er uit. Hak de munt en dille fijn, doe de helft (houd de andere helft apart om mee te garneren) met 3 eetlepels olijfolie in een kommetje, breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de puntpaprika’s rondom met de kruidenolie en leg ze in een enkele laag in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de orzo af en meng de couscous specerijenmix er door.
- Snijd de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. Halveer de tomaatjes, snijd de feta in blokjes en de olijven in ringetjes. Schep alles door de orzo en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Haal de paprika’s uit de oven, vul ze met het orzomengsel en zet 10 minuten terug in de oven.
- Garneer de gevulde puntparika’s met de achtergehouden fijngehakte kruiden.