Skip to main content

4-6 porties

Advies: bereid ’s avonds voor, dan heb je ’s ochtends meer tijd voor andere dingen!

1 banaan, geschild en geprakt                  

160 g havermout                                    

475 ml (plantaardige) melk                     

snuf kaneel

75 g verse blauwe bessen

 1 middelgrote appel in dunne plakjes

  1. Doe de banaan, havermout, melk en kaneel de avond van tevoren in een grote bak die je luchtdicht kunt afsluiten. Meng alles goed en zet de bak in de koelkast.
  2. Verwarm ’s ochtends – voor je onder de douche springt – de oven voor tot 180 °C. Meng de bessen door het havermoutmengsel, verdeel het over een ovenschaal en leg de appelschijfjes erbovenop.
  3. Bak het geheel 30 minuten in de oven, of tot het oppervlak licht goudbruin is. De taart smaakt het lekkerst als-ie vers uit de oven komt, maar je kunt de restjes maximaal 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast bewaren.