Skip to main content

4-6 personen

1 grote zoete aardappel

3 el olijfolie

2 rode uien

6 grote bio-eieren

100 g blauwe kaas

nootmuskaat

  1. Warm de oven voor op 190 graden
  2. Wrijf de zoete aardappel in met olie, zout en peper en bak 40 minuten af in de oven en laat daarna rusten en afkoelen.
  3. Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en bak de uien totdat deze zacht zijn. 
  4. Klop de eieren los in een schaal. Verkruimel hier de blauwe kaas in, voeg de uien toe en het vruchtvlees van de zoete aardappel. Voeg een flinke snuf nootmuskaat toe en peper en zout om op smaak te brengen.
  5. Doe het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal en bak de frittata tot het ei gestold is en de bovenkant een lekker goudbruin laagje heeft. 
  6. Heerlijk met een frisse salade!