Zoet gevulde appeltjes met mascarpone
4 appels
20 g suiker
60 g boter
15 g rozijnen
65 g bruine suiker
60 g mascarpone
30 g tarwebloem
4 g vanillesuiker
20 g havermoutvlokken
15 g pure chocolade
20 g suiker
60 g boter
15 g rozijnen
65 g bruine suiker
60 g mascarpone
30 g tarwebloem
4 g vanillesuiker
20 g havermoutvlokken
15 g pure chocolade
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 190°C. Maak een crumble door de bloem te mengen met de havermoutvlokken, de helft van de bruine suiker, de fijne suiker en wat zout. Snijd de helft van de boter in blokjes en verkruimel met je vingers door het bloemmengsel.
- Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Bak de appelblokjes met de resterende boter, de resterende bruine suiker en de rozijnen beetgaar.
- Snijd het hoedje van de andere 4 appelen en hol ze met een lepel voorzichtig uit. Vul ze met de warme appeltjes en bestrooi ze rijkelijk met de crumble. Zet de appelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
- Haal de appeltjes uit de oven. Meng de vanillesuiker onder de mascarpone. Schep een lepel mascarpone op de appeltjes en rasp er nog wat chocolade over. Serveer meteen.