Skip to main content

Koreaanse groente-pannenkoekjes

Vulling
200 g groentes naar keuze
1 el verse koriander
1/2 tl rode pepervlokken

 

Beslag
100 g bloem
20 g maismeel       
1 tl zeezout
220 ml koud water
30 g rijstmeel
1 tl suiker
olie om te bakken

Wat ga je doen?

  1. Harde groenten zoals wortel, kool, knolselder e.d. grof raspen of in een fijne julienne snijden. Groente met een lange kooktijd zoals sperzieboontjes kort voorkoken. Prei in zeer dunne reepjes snijden, champignons of andere paddestoelen in dunne plakjes of reepjes snijden. Bloemkool of broccoli in kleine roosjes, de evt. stelen in plakjes of geraspt.
  2. Voor het beslag: Zeef de bloemsoorten, zout en bakpoeder en meng alles met een garde. Voeg het koude water en suiker toe en roer tot een beslag.
  3. Meng de groentes, kruiden en chilivlokken door het beslag.
  4. Verhit een dun laagje olie op middelhoog vuur in een koekenpan.
  5. Schep met een opscheplepel of 2 eetlepels een hoopje van het beslag met groentes in de pan en maak het een beetje plat. Bak 2 tot 3 pannekoekjes per keer (afhankelijk van grootte van de pan).
  6. Bak de pannenkoekjes 2 tot 3 minuten aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn met knapperige randjes. Leg de pannekoekjes uit de pan even op keukenpapier om de overtollige olie op te nemen.
  7. Zo snel mogelijk eten met dit heerlijke sojasausje en deze limoenblad-wasabi mayo en wat knapperige salade.