Skip to main content

Vegan coquilles in knoflookboter | voor 4 personen

4 eryngii paddenstoelen
1 el tuinkruiden bouillonpoeder
crème fraîche
verse bieslook
olijf-, hazelnoot-, sesam- of pompoenpitolie


Voor de knoflookboter
:
3 el (plantaardige) boter
1 teen knoflook
1 el sojasaus

Wat ga je doen?

  1. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Breng op smaak met de kruiden bouillonpoeder.
  2. Snijd ondertussen de dikke stelen van de koningsoesterzwammen. Snijd de stelen in 3 tot 4 dikke plakken van ongeveer 3 cm. Dit zijn de vegan coquilles. Kook de coquilles 20 minuten in de bouillon.
  3. Roer/prak de (plantaardige) boter, geperste knoflook en sojasaus in een kommetje door elkaar. Zet weg tot gebruik.
  4. Haal de coquilles uit de bouillon. Verhit een een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan en leg de vegan coquilles in de pan. Bak zo’n 2 minuten per kant, totdat beide kanten mooi goudbruin zijn. Voeg daarna de knoflookboter toe aan de pan en bak nog één minuut mee. Lepel de boter af en toe over de coquilles.
  5. Leg een kloddertje crème fraîche op een bord en strijk uit met de bolle kant van een lepel tot een streep. Leg hierop drie coquilles en breng ze op smaak met een snuf peper. Sluit af met gehakte hazelnootjes, bieslook en een drizzle olie naar keuze.