Skip to main content

Tagliolini met gekarameliseerde venkel

voor 4 personen

1 el boter
4 takjes basilicum blad
2 venkelknollen in dunne plakken
1 tl wittewijnazijn
sap en rasp van ½ sinaasappel
zeezoutvlokken
½ el bruine basterdsuiker
1 tl venkelzaad
350 g verse tagliolini of een andere verse lintpasta
parmezaanse kaas om te serveren

Wat ga je doen?

  1. Verhit de boter met het venkelzaad in een hapjespan. Voeg de plakjes venkel en een snuf zout toe, doe het deksel op de pan en laat de venkel 10-15 minuten op laag vuur smoren.
  2. Strooi de basterdsuiker over de venkel en laat nog 10 minuten smoren.
  3. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook voor de tagliolini (of de verse pasta naar keus).
  4. Voeg de tagliolini toe aan het kokende water. Voeg tegelijkertijd de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de wittewijnazijn toe aan de venkel. Schep goed om en laat zonder deksel rustig bubbelen.
  5. Giet de tagliolini af; bewaar een scheut van het kookwater. Voeg de pasta toe aan de venkel in de hapjespan en schep om met wat van het kookwater. Laat kort bubbelen tot de saus een klein beetje is ingedikt. Niet te lang, dan wordt de pasta te gaar.
  6. Serveer de pasta met het basilicumblad eroverheen en serveer desgewenst met geraspte parmezaanse kaas. Buon appetito!