Skip to main content

Salade van snijbiet, appel en Bieslandse spek

voor 4 personen

75 gr spinazie
75 gr snijbiet
2 avocado’s
2 appels
80 gr gerookte spek
70 gr zachte geitenkaas
Handje rozijnen
Handje pecannoten

Dressing
1 el azijn
3 el olijfolie
1 tl mosterd
2 tl honing
Peper en zout

Wat ga je doen?

  1. Verdeel de spinazie en de snijbiet over een schaal of vier borden.
  2. Snij de avocado en de appels in plakjes en verdeel dit over de salade.
  3. Bak de gerookte spek goudbruin in een droge koekenpan. Voeg bij de salade.
  4. Voeg de rozijnen en de pecannoten toe en verkruimel de geitenkaas over de snijbiet.
  5. Maak een dressing van de azijn, de olijfolie, de mosterd en de honing. Breng de honing-mosterddressing op smaak met peper en zout en verdeel dit over de salade. Lekker zomers genieten!