Skip to main content

Stoofpeertjes

10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman maar de Doyenne du comice kan ook!)750 ml rode wijn of rode port
1 kaneelstokje
50 gr bruine basterdsuiker
2 stuks steranijs

Wat ga je doen?

  1. Schil de peertjes met een dunschiller van onder tot boven. Laat het steeltje aan de peertjes zitten. Was de stoofperen onder stromend water en doe ze in een pan.
  2. Giet de wijn en/of port bij de stoofpeertjes tot ze net onder het vocht staan. Eventueel kun je het nog aanvullen met wat water. Doe de bruine basterdsuiker, het kaneelstokje en de steranijs erbij en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook.
  3. Als de peren koken, laat ze dan op een laag (sudder)pitje zachtjes verder pruttelen. Laat de peren ongeveer 2 tot 3 uur stoven tot ze mooi donkerrood zijn en schep ze halverwege een keer om. Laat de stoofperen afkoelen in het vocht.