Skip to main content

4 personen

1 rode kool                                

1 ui                                          

Gerookt spek                                         

1 tl venkelzaad

2 appels                                    

olijfolie

150 ml balsamico azijn

½ bosje platte peterselie

  1. Pel en snijd de ui in reepjes. 
  2. Verwijder de kern van de rode kool en snijd ‘m in onregelmatige stukjes.
  3. Pel de appels en snij in stukken van 2,5 cm. Pluk de peterselieblaadjes van de steel en hak fijn. Snijd ook het gerookte spek in dunne reepjes
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de bacon en venkelzaad toe. Bak tot de bacon goudbruin en knapperig is.
  5. Voeg de ui toe en dek de pan af met een deksel. Laat zo’n 5 – 10 minuten opstaan tot de ui licht goudbruin is. 
  6. Voeg dan de appel en kool toe en breng op smaak met zout, zwarte peper en de balsamico zijn. Roer goed door
  7. Laat dit mengsel op laag vuur zo’n 1 uur koken. Roer regelmatig. Het resultaat moet zoetig en een beetje kleverig zijn.
  8. Strooi wat perterselie over de kool om af te maken.