4 personen
1 rode kool
1 ui
Gerookt spek
1 tl venkelzaad
2 appels
olijfolie
150 ml balsamico azijn
½ bosje platte peterselie
- Pel en snijd de ui in reepjes.
- Verwijder de kern van de rode kool en snijd ‘m in onregelmatige stukjes.
- Pel de appels en snij in stukken van 2,5 cm. Pluk de peterselieblaadjes van de steel en hak fijn. Snijd ook het gerookte spek in dunne reepjes
- Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de bacon en venkelzaad toe. Bak tot de bacon goudbruin en knapperig is.
- Voeg de ui toe en dek de pan af met een deksel. Laat zo’n 5 – 10 minuten opstaan tot de ui licht goudbruin is.
- Voeg dan de appel en kool toe en breng op smaak met zout, zwarte peper en de balsamico zijn. Roer goed door
- Laat dit mengsel op laag vuur zo’n 1 uur koken. Roer regelmatig. Het resultaat moet zoetig en een beetje kleverig zijn.
- Strooi wat perterselie over de kool om af te maken.