Skip to main content

Voor 6 Panna cotta’s

4 blaadjes gelatine (of agar agar)                          

500 g volle yoghurt                                           

350 ml slagroom                                               

 150 g suiker                                             

1 vanillestokje                                                   

250 g cranberries

3 st. steranijs

110 g suiker                                                      

2 stokjes kaneel

100 ml sinaasappelsap

  1. Begin met het maken van de cranberrysaus. Hiervoor doe je alle ingrediënten in een steelpannetje en dit breng je rustig aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur wat lager.
    Laat het geheel nu zachtjes pruttelen tot alle cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneelstokjes.
    Maak het glad met een staafmixer of laat het zoals het is. Je hebt dan een cranberry compote.
  2. Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water in de week voor minimaal 5 minuten.
    Doe de slagroom en de suiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
  3. Giet in je klaarstaande panna cotta vormpjes (of gebruik kleine glaasjes/bakjes), dek af met plasticfolie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast maar liever nog langer.
    Wil je de panna cotta uit het vormpje halen, vul dan een ruime kom met heet water en hou het vormpje daar even kort in. Je ziet als het goed is dat de randen iets ‘smelten’ en zo loslaten. Keer om op een bord, hou de kom en het vormpje goed vast, draai om en schud het in een keer eruit.
  4. Serveer de panna cotta met de cranberrysaus.