Skip to main content

Risotto met boerenkool en wortelpeterselie

250 g kastanjechampignons
500 gram wortelpeterselie
250 gram boerenkool (of palmkool)
100 ml (vegan) room
300 g Risotto Baldo
2 tenen knoflook
olijfolie
150 ml witte wijn
800 ml groentebouillon
1 ui
zout & peper
handje pijnboompitten

Wat ga je doen?

  1. Schil de wortelpeterselie en snijd in blokjes.
  2. Snijd de boerenkool fijn en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.
  5. Fruit de knoflook en ui twee minuten aan. Voeg de peterseliewortel en kastanjechampignons toe en bak vijf minuten mee, tot de champignons goudbruin zijn. Voeg de rijst toe en fruit een minuutje mee. Blus af met de witte wijn.
  6. Schenk een kwart van de bouillon bij de rijst en voeg de boerenkool toe. Blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen en schenk dan weer een nieuwe scheut erbij. Tot de rijst gaar is en de bouillon helemaal opgenomen.
  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  8. Roer de room door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Schep de risotto in de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Maal er wat extra zwarte peper overheen.
  10. Smakelijk!