Skip to main content

Sajoer toemis andijvie

1 krop andijvie gesneden
citroensap naar smaak
1 eetlepel sambal trassi (of oelek)
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
gebakken uitjes
1 ui
naar smaak 100 milliliter water
half bouillonblokje
zout en peper

Wat ga je doen?

  1. Was de andijvie, snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit een eetlepel olie in de pan.
  3. Fruit de ui, knoflook en de sambal aan in de olie en voeg de andijvie toe. Schep dit goed om, het gaat slinken.
  4. Voeg het groentebouillonpoeder of half verkruimeld bouillonblokje toe en schep alles om.
  5. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg het water toe en laat het een paar minuten stoven.
  6. Serveer de sajoer toemis andijvie met rijst, gebakken uitjes en sambal.
  7. Te eten als bijgerecht of samen met wat rijst. Smakelijk!