Sajoer toemis andijvie
1 krop andijvie gesneden
citroensap naar smaak
1 eetlepel sambal trassi (of oelek)
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
gebakken uitjes
1 ui
naar smaak 100 milliliter water
half bouillonblokje
zout en peper
citroensap naar smaak
1 eetlepel sambal trassi (of oelek)
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
gebakken uitjes
1 ui
naar smaak 100 milliliter water
half bouillonblokje
zout en peper
Wat ga je doen?
- Was de andijvie, snipper de ui en de knoflook.
- Verhit een eetlepel olie in de pan.
- Fruit de ui, knoflook en de sambal aan in de olie en voeg de andijvie toe. Schep dit goed om, het gaat slinken.
- Voeg het groentebouillonpoeder of half verkruimeld bouillonblokje toe en schep alles om.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg het water toe en laat het een paar minuten stoven.
- Serveer de sajoer toemis andijvie met rijst, gebakken uitjes en sambal.
- Te eten als bijgerecht of samen met wat rijst. Smakelijk!