Skip to main content

Rammenassoep

500 gram rammenas
1 dl (plantaardige) room
150 gram (2 middelgrote) ui
optioneel een aardappel
1 teen knoflook
versgemalen zwarte peper
750 ml groentenbouillon
1 kleine appel
1 tl gedroogde tijm
optioneel wat geroosterde pitten
scheutje olijfolie

Wat ga je doen?

  1. Pel de ui en knoflook en snipper deze. Schil de rammenas en snijd deze in niet te grote blokjes. Verwarm dan de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en rammenas. Strooi en na een paar minuten de tijm erbij en bak even kort mee. Giet vervolgens de bouillon in de pan en kook de groenten in een minuut of 20 gaar. Mocht de rammenas te pittig zijn voor je kun je er ook een aardappel bij koken. Dat maakt de soep wat milder van karakter.
  2. Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Pureer, wanneer de groenten gaar zijn, de soep met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Voeg vervolgens de room toe, roer even goed door en warm even mee. Laat de soep nu niet meer koken. Maak het geheel op smaak met versgemalen peper.
  4. Garneer de soep met appel en eventueel wat geroosterde pitten.