Quinoa met geroosterde aardpeer en zoete aardappel

300 gr aardpeer
400 gr zoete aardappel
300 gr quinoa
3 uien rode
2 bosjes platte peterselie
1 limoen
2 tl curry madras
1 el sesamzaad
400 gr zoete aardappel
300 gr quinoa
3 uien rode
2 bosjes platte peterselie
1 limoen
2 tl curry madras
1 el sesamzaad
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de quinoa volgens de beschrijving op het pak gaar. Snijd de aardpeer en zoete aardappel in blokjes van 1½ cm. Meng 2 el olijfolie met de curry. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de aardpeer en de zoete aardappel met de curry-olie. Bestrooi naar smaak met zout.
- Snijd de uien elk in 8 partjes. Leg de partjes ui bij de groenten op de bakplaat. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar.
- Snijd de peterselie of het selderijblad fijn en snijd de limoenen in partjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
- Meng de geroosterde groenten met de laatste 2 el olijfolie en de peterselie door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de partjes limoen. Lekker!