Skip to main content

Pasta van schorseneren

1 kilo schorseneren
4 eidooiers
450 ml slagroom
Geraspte Parmezaanse kaas
120 g spekjes
Boter en/of olijfolie
225 g doperwten
Zout & peper

Wat ga je doen?

  1. Doe om te beginnen jouw keukenhandschoenen aan 🙂 Was de schorseneren eerst goed onder koud water. Snijd een stukje van de boven- en onderkant af en leg ze plat neer op je aanrecht of snijplank. Schaaf er met een dunschiller lange linten van. Je kunt de schorseneren ook eerst in twee of drie stukken snijden als ze te lang zijn om te schillen.
  2. Leg de slierten in een kom met citroenwater om verkleuring tegen te gaan.
  3. Verhit een beetje boter of olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spek eventjes gaar en schep het uit de pan.
  4. Laat de schorseneren uitlekken en voeg ze dan toe aan de pan. Laat ze bakken tot ze slinken en mooi zacht worden. Voeg de room toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de room zachtjes inkoken tot een derde.
  5. Voeg de doperwten toe en doe de spekjes terug in de pan. Laat nog een minuut of twee meeverwarmen met de pasta, tot de doperwten gaar zijn.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers een voor een toe aan de pan, onder voortdurend roeren.
  7. Bestrooi vlak voor het serveren met wat zwarte peper en geraspte Parmezaanse kaas. Genieten maar!