Skip to main content


Dit stoofpotje is lekker licht en hartig. Ook super goed in te vriezen! Genoeg voor 4 personen.

600 gr kippendijen (eventueel met bot)
400 gr tomaten in blik
2 wortels, in halve maantjes
4 wortelpeterselie’s, in kleine soldaatjes
1 ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij, in blokjes
250 ml witte wijn
1 blokje kippenbouillon
1 tl oregano
250 ml water
400 gr kastanje champignons, in vieren
1 el balsamicoazijn
1 el kappertjes
2 el zwarte olijven
1. Zet een ruime hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Doe er de gesnipperde ui, knoflook en bleekselderij in. Laat op laag vuur zachtjes bakken, ongeveer 7 minuten.
2. Verwarm ondertussen een bakpan met wat olie, braad hierin de kippendijen aan.
3. Doe de aangebraden kippendijen bij de ui in de hapjespan, doe er de tomaten, het bouillonblokje, de oregano en witte wijn bij. Voeg water toe tot alles onder staat. Laat dit 30 minuten sudderen.
4. Doe de wortel, wortelpeterselie en champignons nu bij de pan. Laat nog 20 minuten borrelen of tot de wortels beetgaar zijn.