Skip to main content

Zonder hulpboeren geen Hoeve Biesland! Maar wie zijn die leuke hulpboeren eigenlijk? Op deze foto zie je hulpboer Silvana en koe Billy.

Samen met onze professionele zorgbegeleiders steken wekelijks zo’n 40 hulpboeren hun handen uit de mouwen op ons erf en in onze groentetuin (Hulpboeren zijn dus collega’s die voor arbeidsmatige dagbesteding bij Hoeve Biesland werken). Er worden grote bergen werk verzet. De eitjes worden heel precies uitgeteld, kalfjes met aandacht verzorgd, de groenteabonnementen van ons Kistje vol Smaak worden ingepakt, het vlees in de slagerij wordt mooi verpakt en natuurlijk een gigantische hoeveelheid haver-amandelkoekjes gebakken in onze bakkerij. Bijna alle producten die op onze boerderij gemaakt worden of groenten die geteeld worden zijn door de handen van onze hulpboeren gegaan. Reden temeer om extra te glimlachen naar onze fantastische hulpboeren als je ons erf een bezoekje brengt. 

Wat onze hulpboeren gemeen hebben is de liefde voor de dieren, de planten, de natuur en het buitenleven. De natuur weerspiegelt de moeilijkheden en rijkdom die we in het dagelijkse leven ervaren en is daardoor een goed fundament om te leren over onszelf, en de wereld om ons heen. Mensen die al een geruime tijd zorg ontvangen, raken vaak het gevoel kwijt dat ook zij ‘nodig’ zijn. De natuur, de dieren en het landschap vragen om aandacht en zorg. Hoeve Biesland heeft haar hulpboeren juist keihard nodig om de plek te zijn die we willen zijn. 

Werken op onze zorgboerderij combineren we met ontspannen, je grenzen leren bewaken, constructief omgaan met tegenslag en stoppen wanneer iets goed genoeg is. Niet alleen helpt de begeleider de hulpboer, maar helpen de hulpboeren elkaar ook onderling.

De plaatsen die wij beschikbaar hebben op onze zorgboerderij zijn bedoeld voor mensen die een indicatie dagbesteding hebben (WMO, WLZ, PGB). Soms is er geen geen plaats voor nieuwe hulpboeren, en soms staan we juist te springen om nieuwe collega hulpboeren. Op deze pagina lees je meer over onze zorgboerderij.

Leuk weetje: Vanaf 1 maart opent onze groentetuin ook weer haar deuren voor onze hulpboeren!