Skip to main content

Karnemelk-appel-rozijnen-pannenkoeken

voor 4 personen

2 eitjes
6 gr bakpoeder
100 gr + 2 el boter
750 ml karnemelk
2 appeltjes
250 gr bloem
1 el kaneel
Zout
Handje rozijnen
80 gr suiker
ahornsiroop of honing

Wat ga je doen?

  1. Splits de eieren. Smelt 100 g boter op laag vuur. Meng het eigeel door de karnemelk. Voeg ook de gesmolten boter toe. Meng de bloem met een snufje zout, de suiker en het bakpoeder. Voeg een deel van de karnemelk toe en roer glad. Voeg de rest van de karnemelk toe en meng alles door elkaar met een mixer. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het beslag.
  2. Schil en snijd de appeltjes in dunne schijfjes. Vermeng in een bakje met de kaneel en de rozijnen en zet deze naast de pan.
  3. Verhit 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag. Schep een lepel beslag in de pan en voeg hier zo snel als je kan de appel-rozijnenmix aan toe. Bak de pannenkoek op laag vuur in ca. 3 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Herhaal dit tot al het beslag op is. Je bent natuurlijk vrij om andere toppings te gebruiken: denk aan de traditionele spek, kaas, ga gek met peren en geitenkaas of houdt het bij plain au naturel.
  4. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop, honing, stroop en/of poedersuiker.