Skip to main content

Gestoomde prei met blauwe kaas en hazelnoten

voor 4 personen

2 preien
½ citroen
1 teentje knoflook
2 el hazelnoten
100 g blauwe kaas
100 g zure room
100 g lichte room
60 g mayonaise
worcestershiresaus
olijfolie
peper en zout

Wat ga je doen?

  1. Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de prei. Snij de stengels overlangs in 3 stukken en stoom of kook ze zacht. Laat ze even afkoelen.
  2. Maak intussen de dressing. Pel en pers de knoflook. Verkruimel de blauwe kaas en meng hem met de zure room, de lichte room, de mayonaise, een scheutje water en wat citroensap. Breng op smaak met enkele druppels worcestershiresaus, peper en zout. Bewaar de dressing in de koelkast.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze grof.
  4. Snij de stukken prei overlangs door. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Werk de prei af met de dressing, de geroosterde hazelnoten en de dragon.